Seuran historiaa 2000-2003

Kommodori Ensio Toikkanen

 2001 valittiin kommodoriksi äänestyksen jälkeen Ensio Toikkanen.

Siirryttiin nykyaikaiseen tiedonvälitykseen ja LP:kin teki kotisivut internetiin. Ollisaaren juniorileirillä ohjauksesta vastasivat Purjehtijaliiton kouluttajat. Kartoitettiin mahdollisuuksia seuramajan rakentamiseksi: esillä olivat Haikari, Porla ja Pitkäniemi.

2002 hankittiin seuran tukialuksen perään 40-hevosvoimainen nelitahtimoottori. Investointi oli kallis, mutta jatkuvasti oikuttelevat moottorit olivat aiheuttaa vaaratilanteita. Tämän kesän juhannuksen jälkeen poutaa ja kaunista säätä kesti ja kesti... Loppusyksystä järven pinta oli niin alhaalla, että se aiheutti ikäviä yllätyksiä nostamalla kareja ylös. Tälläiseen kolautettiin myös uusi perämoottori. Hieno kesä aktivoi myös junioreita. Syyskokouksessa heistä palkittiin kaksitoista aktiivista.

Aurlahdella käytiin Viklojen rankingkilpailu samanaikaisesti Lohjanjärven mestaruuskilpailujen kanssa.Tästä saatiin Viklaliiton kiitokset.

Hopeiset LP-pinssit menivät hyvin kaupaksi.

Majan rakentamista suunniteltiin tällä kertaa sen nykyiselle paikalle. Kaavamuutoksen prosessi lähti etenemään kaupungin rattaissa. Monkolassa keskusteltiin kaupungin edustajien ja Myllylammen asukkaiden kanssa hankkeeesta. Syyskokouksessa aihe herätti tunteita merijaoston ja johtokunnan välillä.

Toimintavuoden 2003 aikana seuran kommodorina toimi edelleen Ensio Toikkanen, varakommodorina ja kilpailupäällikkönä Arto Sjöholm ja sihteerinä Ulla-Riitta Virtanen. Muina johtokunnan jäseninä toimivat Jari Lilja, Tarja Winter, Jukka Peltola, Jaakko Puomila, Kari Ulvio, Pekka Suppola ja Markku Virolainen.

Seura piti sääntömääräisen kevätkokouksen 15.03.2003 Opus-K:ssa. Maaliskuussa Nuottatien kaavamuutos sai lainvoiman ja LP:n kevätkokous myöntyi majan investonnin kannalle. Kokoukseen osallistui 22 henkilöä Sääntökoulutus pidettiin huhtikuussa.

Huhtikuun 26. seura vietti 40-vuotisjuhlaansa Åsvallassa.

Ohjattuja junioripurjehdusiltoja pidettiin kesäkuun alusta elokuun loppuun tiistaisin ja torstaisin. Niihin osallistui kerrallaan 10-15 junioria, yhteensä illoissa kävi 24 junioria.

Heinäkuussa pidettiin perinteinen purjehdusleiri Ollisaaressa. Leirille osallistui 23 junioria ja kymmenen aikuista. Tänä vuonna leiri järjestettiin päiväleirinä.

Optimistijollien aluekilpailuihin osallistui yksi purjehtija ja yksi venekunta kiersi 29'erien kansallisissa kilpailuissa.

Kesäviikonloppuina oli matkakilpailuja kaupungin rannasta Kaljaasille lähes joka lauantai.

H-veneiden luokkamestaruuskilpailu

 

Aurlahdella käytiin H-veneiden lyhytrata-luokkamestaruuskisat elokuussa. Mukana oli 21 venettä, joista kahdessa oli lohjalainen miehistö. Järjestelyt sujuivat hyvin ja H-veneilijät olivat tyytyväisiä. LP:n H-venetoimikunta Arto Sjöholmin johdolla aloittikin suunnittelutyön jo helmikuussa.

Lautailijat edustivat seuraamme niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin kisoissa. Purjelautojen formulaluokan SM-kisoihin Porissa osallistui Antti Lipasti, sijoitus 4, Petri Yrjölä 17. ja Harri Toikkanen 22. Lipasti voitti myös luokan rankingkilpailun.

Lisäksi Lipasti osallistui myös Formula Windsurfingin MM-kisoihin Saksassa. Siellä mukana oli 93 kilpailijaa. Antin sijoitus oli 73. Touko- ja kesäkuun vaihteessa hän kävi kokeilemassa Saksan formulasarjassa kaksi osakilpailua, joissa oli paras suomalainen.

 

2003 tunnustuspalkinnot

 

Elokuun alussa pidetty matkapurjehdus keräsi 11 venekuntaa myös naapuriseurasta Karjalohjan Purjehtijoista. Kilpailun voitti Erkki Häkkisen venekunta. Elokuun lopulla käydyn Ultsun Juhlaeskaaderin Aurlahdelta Kaljaasiin voitti Markku Brax.

Tunnustuspalkinnot 2003:  Matkapurjehduspalkinto Erkki Häkkisen venekunnalle, Merident -tuoppi Seppo Tuomiselle, Ulzun juhlaeskaaderi Markku Braxille, Sukellussurf Anna Liskille, Aktiivisin naispurjehtija Ina Kuusisto, Purjehtijaperhe Juha Saarinen, kevytvenemestari Antti Lipasti ja Toimintapokaali Timo Kuusisto ja Jukka Virtanen.